Ημερίδα με θέμα: «Έλληνες Αξιωματικοί κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών» στο Σπίτι της Κύπρου

21/09/2022 18:00 - 20:00
Σπίτι της Κύπρου
Address: Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα

Ημερίδα με θέμα:

«Έλληνες Αξιωματικοί κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών»

στο Σπίτι της Κύπρου

Το Σπίτι της Κύπρου και η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.) διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, ημερίδα με θέμα: «Έλληνες Αξιωματικοί κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών», η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Επίτιμου Αντιναύαρχου Π.Ν. Παναγιώτη-Σταύρου Μάλλιαρη, μέλους της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η κ. Χριστίνα Δημητρακάκη-Μουστακλή και θα μιλήσουν ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, Επίτιμος Αντιστράτηγος, ο κ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., ο κ. Αντώνιος Λιοναράκης, Καθηγητής του Ε.Α.Π., ο κ. Τάσος Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη, ο κ. Κωνσταντίνος Στράτος, Διδάκτωρ Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α. και ο κ. Άγγελος Χρυσικόπουλος, Επίτιμος Αντιναύαρχος Π.Ν.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ανακηρυχθούν Επίτιμα Μέλη της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι. ο Επίτιμος Αντιναύαρχος Π.Ν. Μάλλιαρης Παναγιώτης-Σταύρος (θάνατος 2021), ο κ. Παπαλόης Απόστολος, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Τακτικό Μέλος του HEAL ACADEMY του Ομίλου HHG και ο κ. Συλλούρης Γεώργιος, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος.

Την ημερίδα θα συντονίζει ο κ. Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος.

Σύνδεσμος παρακολούθησης: https://diavlos.grnet.gr/room/1607?eventid=12692

Η είσοδος στην εκδήλωση επιτρέπεται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

9 Σεπτεμβρίου 2022