Διάλεξη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Αντώνη Κλάψη, με θέμα: Η ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία: εκκρεμότητες και διευθετήσεις, 1924-1930 και τιμητική εκδήλωση για τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κενεβέζο

Διοργάνωση:
Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας
Τοποθεσία:
Σπίτι της Κύπρου
Ημερομηνία εκδήλωσης: 14/12/2022 19:00 - 21:00Κατηγορίες:

 

Διάλεξη του Επίκουρου Καθηγητή κ. Αντώνη Κλάψη, με θέμα:

Η ανταλλαγή των πληθυσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία:

εκκρεμότητες και διευθετήσεις, 1924-1930

και τιμητική εκδήλωση

για τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Κενεβέζο

στο Σπίτι της Κύπρου

 

Η Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας – Ιωάννης Καποδίστριας (Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι.) με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σπιτιού της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα, τη διάλεξη του  Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αντώνη Κλάψη,  με θέμα: Η ανταλλαγή των πληθυσμών  ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία: εκκρεμότητες και διευθετήσεις, 1924-1930.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τιμήθηκε ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος για την προσφορά του στο έργο της Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., καθώς και στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού στους τομείς των Γραμμάτων και του Πολιτισμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ν.Σ.Ι., Νομικός, Ιστορικός κ. Ανδρέας Κούκος.

Ο κ. Αντώνης Κλάψης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι Επιστημονικός Συντονιστής του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του ίδιου Τμήματος. Είναι μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, και του Ελληνικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων. Το πιο πρόσφατο από αυτά, με τίτλο Πολιτική και διπλωματία της ελληνικής εθνικής ολοκλήρωσης, 1821-1923, κυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Πεδίο.

 

Σύνδεσμος παρακολούθησης: