Ημέρα μνήμης Ιωάννη Καποδίστρια 2019

Κατηγορίες: Άρθρα

Ο Δήμος  Ναυπλιέων,  η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και  η Εταιρεία «Προσκήνιο Πολιτισμός-Κοινωνική Ψυχαγωγία» με έδρα το Ναύπλιο καθιερώνουν από το 2019 την Ημέρα Μνήμης Ιωάννη Καποδίστρια.Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται το Σεπτέμβριο κάθε έτους στο Ναύπλιο με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2019.

Αρχή λοιπόν στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει διάλεξη από τον κ. Ανδρέα Κούκο-Νομικό-Ιστορικό-Πρόεδρο Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας με θέμα:

 «Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας (Ιανουάριος 1828) και οι αποφάσεις της Δ’ Εθνοσυνέλευσης του Άργους (Αύγουστος 1829)».

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα. Ερμηνεύει ο Βασίλης Λέκκας

Συμμετέχουν το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου «Συμφωνία», υπό τη διεύθυνση του  Θεοδόση Αντωνιάδη και η Κωνσταντίνα Κούκου στο τραγούδι.

Στο πιάνο συνοδεύουν η  Έλενα Καντάρη, ο Γιώργος Σαλτάρης και η Ελένη Μπέλεση.

Στην εκδήλωση θα διαβαστούν κείμενα και επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια.

Επιμέλεια κειμένων αφήγησης και επιστολών: Ανδρέας Κούκος.

Κείμενα και επιστολές θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Δήμος Μητροσύλης, Μάριος Φιρφιλιώνης, Γιάννηςρογιάννης, Μαριλία Μερσινιάδη, Μίρκα Καχριμάνη, Μαρία Λίτσα, Σπύρος Σιούτας, Αναστασία Καραμάνου, Άννα Βαρντανιάν, Ιωάννα Κυριακοπούλου, Μαρίνα Σταματοπούλου, Θανάσης Κακαράντζας, Λουκάς Γεραμάνης, Φώτης Μίλης.

Η ποιήτρια Σπυριδούλα Ιωαννίδη-Ρήγα απαγγέλει στίχους από το ποίημά της «Ιωάννης Καποδίστριας».

Επιμέλεια παρουσίασης και σκηνοθεσία της εκδήλωσης: Κωνσταντίνος Σπηλιώτης.